м. Бориспіль, вул. Бабкіна, 6

(044) 599 45 49 • (045) 955 33 13 • (099) 198 21 02 tsmbloknot@gmail.com

Целюліт не спить!

Як відомо, дівчата, проблему важче виправити, ніж попередити. Відносно целюліту це правило діє з поправкою – легше затримати його розвиток, аніж ридати перед дзеркалом за дві години до літака на море, розглядаючи жахливу апельсинову кірку. Чому затримати розвиток, а не попередити? Бо, якщо ви – жінка, ви приречені на целюліт. Природа створюючи жіноче тіло в першу чергу думала про продовження роду, тому жіноча шкіра більш еластична та тонка, ніж чоловіча, сполучна тканина розташована шарами, між якими, як крем у торті лежать жирові клітини. Така будова тіла сприяє нормальному виношуванню вагітності і, на жаль, виникненню целюліту. Отже не відміняйте літак, бо ви така не одна!

Якщо ж до відпустки хоча б декілька тижнів, а купальний костюм ви придбали не від шиї до колін, то треба запастись терпінням, взяти волю в кулачок, і регулярно дотримуватись наступних правил:

  1. Перегляньте свій раціон, вживайте їжу, яка містить більше білків, а не жирів. Пийте більше свіжих соків та зелений чай.
  2. Щодня стрибайте на скакалці. Стрибки є ефективною вправою для боротьби з в’ялістю сідничних м’язів. Можна стрибати і без скакалки – невисокими частими стрибками. П’яти хвилин стрибків в день цілком достатньо. Якщо у вас проблемні суглоби, варто порадитись з лікарем.
  3. Більше рухайтесь, ходіть пішки, плавайте. Якщо немає часу на спортзал, робіть гімнастику вдома хоча б 2-3 рази на тиждень по 60 хвилин. Основну частину вправ направте на зміцнення сідниць і стегон.
  4. Приймайте контрастний душ. Ця процедура робить шкіру еластичною і пружною, підсилюють обмінні процеси. Починати потрібно так, щоб контраст був невеликим: тепла вода – 38 градусів, холодна – 28. Тривалість: тепла вода – півтори хвилини, холодна – півхвилини. Потрібно робити 5 циклів, поступово підвищуючи температуру теплої води і зменшуючи температуру холодною. До кінця процедури температура теплої води має бути приблизно 40 градусів, холодної – 20. Вся процедура займе у вас 10 хвилин. Але не можна приймати контрастний душ під час критичних днів.
  5. Використовуйте скраб для тіла. Для цього добре підійде мелена кава – змішуємо каву з вершками або сметаною, додаємо трохи меду і, масажуючи, наносимо на шкіру тіла. Залишаємо на декілька хвилин, а потім змиваємо водою. Також, можна використовувати морську сіль.
  6. Після душу обов’язково користуйтесь молочком для тіла або спеціальним антицелюлітним кремом. Можна використовувати звичайне зволожуюче або зміцнююче молочко, збагативши його ефірним маслом. У боротьбі з целюлітом ефективні ефірні масла лимона, грейпфрута, м’яти, розмарину, можжевельника, кипариса, розового дерева, фенхеля, імбиру, шавлії. На 10 г основи (мигдальна, оливкова олія) зазвичай потрібно додати п’ять крапель ефірного масла, перемішати і, масажуючи, нанести на шкіру тіла.
  7. Почніть робити масаж проблемних місць. Купить жорстку щітку або спеціальну антицелюлітну мочалку і щодня в душі масажуйте целюлітні місця до почервоніння. Але без фанатизму, оскільки грубий масаж навпаки провокує набряки та погіршення стану.
  8. Ще можна купити в аптеці силіконову банку і робити декілька раз на тиждень вакуумний масаж. Для цього спочатку змастіть шкіру масажним маслом, поставте банку, дайте їй присмоктатись і почніть повільно пересувати її по проблемних місцях. Робіть масаж протягом десяти хвилин. Вакуумний масаж протипоказаний жінкам з варикозним розширенням вен.
  9. Хоч би раз на тиждень робить обгортання. Для цього нанесіть на проблемні місця розведену блакитну глину, в яку додано декілька крапель ефірного масла цитрусових, а потім оберніть проблемні місця плівкою, вдягніть теплі штани та займіться повсякденними справами (і кімната прибереться, і целюліт зазнає поразки). Обгортання бажано робити курсами 10-15 днів. Гарно допомагають обгортання з кавою, морськими водоростями, медом.

Якщо ж вам хочеться більш дієвого та швидкого впливу на целюліт, то краще за все звернутись до професійного масажиста. І тоді майстер за допомогою ручного, баночного або медового масажу не залишить вашому ворогові жодного шансу.

Медовий массаж.

Масажист набирає на долоні мед і починає «приклеювати» руки до тіла, а потім різко відривати їх від тіла. Спочатку це просто поплескуючі рухи, потім руки починають прилипати і відриваються вже насилу. При цьому мед як би весь вбирається в тіло, а потім з пор знову витягується на поверхню долонь. У цьому і полягає сенс всієї процедури. Під долонями іноді з’являється білий наліт. Одні кажуть, що це згорнувся віск, а інші вважають, що таким чином мед «виймає» з пор все те, що там накопичилося і чистить їх. Так чи інакше, масаж допомагає, а це найголовніше.

Баночний масаж.

В умовах масажного кабінету спеціаліст використовуває властивість баночок до створення вакууму, що сприяє розм’якшенню жиру, покращує циркуляцію крові, відновлює лімфоток і мікроциркуляцію рідини, розташованої між тканинами. Якщо регулярно проводити баночний антицелюлітний масаж, можна підвищити тонус м’язів, підтягнути шкіру, зробити її пружною, рівною, гладкою. Після баночного масажу розбивається навіть найважча і запущена форма целюліту. Створюється тиск, який активізує процес руху крові, завдяки чому починається інтенсивне виведення шлаків і токсинів з тканин і шкірних покривів.

Ручний массаж.

Ручний масаж роблять традиційним способом, використовуючи технологію глибокого впливу на тканини в цілому і на жирові відкладення зокрема. При цьому використовуються різні масла, що підсилюють ефект. Тривалість процедури – одна година, протягом якої масажист докладає всіх своїх зусиль та майстерності для покращення стану вашої шкіри.

Текст Є.Григоровська та Т.Куликова.